Добре дошли в


клуб "Опознай България"

Дейност "Explorer" - Целта на дейността е да се осъществят три пътувания на ученици с изявен интерес по георфафия, история и екология. Първто пътуване бе осъществено. Учениците посетиха гр. Мелник , Кордупуловата къща и избата в нея. Предстоят посещения на Самуилова крепост и водопада на р. Ляшнишка . В края на годината нови три групи ученици ще посетят градовете Кърджали и Казънлък, ще разгледат Перперикон, Тракийската гробница и природинте феномени, намиращи се в техните околности. Като финал на дейността, ученищите ще подготвят разкази за своите впечателния, погледнати от страна на историята, географията и екологията.
Снимки от екскурзията до град Мелник - 28.11.2008г. тук
Снимки от екскурзията дo Самуиловата крепост  тук
Снимки от екскурзията по маршрут Кърджали-Перперикон-Златоград  тук

Дейност "България през нашите очи" - В тази дейност сa включени участници от двата лагера и дейност Explorer. Те разработват материали, фотоси от посетените места. Разултатите от конкурса за най-добър постер, фотоколаж или снимка ще бъдат обявени през месец декември. Тогава ще се връчат наградите на победителите в конкурса.

Това е колаж от част от колажите направени от снимки от дейностите по проекта.  тук

Дейност Автентичен фолклор и местни обичаи - Дейността е свързана с провеждане на традиционните празници в гимназията . Участниците в нея проучват и събират материали и разучават народни песни и танци , за да преставят автентичен фолклор и обичаи от родните си места (села, намиращи се в околността на Сандански) . Събират се предмети за етнографска сбирка на етнографска сбирка.
Снимки от представяне на летни традиции и обичаи .  тук